Swisscham25 faültetés a Népligetben

november 3.
Megosztás

Az idén 25 éves Swisscham Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a születésnapja alkalmából 25 fát ültetett Népligetbe a Főkert szakmai segítségével és a tagvállalatok támogatásából. E közös ügyben egy fa erejéig mi is szerepet vállaltunk.

Swisscham25 faültetés a Népligetben

A jubileumi faültetés célja az, hogy a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara és annak tagjai kifejezzék elkötelezettségüket a környezetvédelem iránt, és egy közös akció keretében együtt tegyenek a fenntarthatóbb jövőért. Az elmúlt hónapokban bekövetkezett járványügyi helyzet a projektet egy nem várt, új jelentéssel ruházta fel: a 25 facsemete nemcsak az elmúlt 25 sikeres évet, hanem az új életet, az újrakezdést és a jövőbe vetett hitet is megtestesíti.

Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke elmondta: a Swisscham Hungary tagjai bebizonyították, hogy külön-külön és együtt is felelősséget vállalnak a természeti értékek megőrzéséért és fenntartásáért. A faültetés másik szimbolikus üzenete az volt, hogy a facsemeték növekedésével együtt a Kamara tevékenysége továbbra is folyamatosan fejlődjön, és a svájci-magyar kapcsolatok aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte a Swisscham Hungary környezetvédelmi akcióját: „Amikor nemcsak szavakban, hanem tettekben is elköteleződünk a jövő felé, az Magyarországnak is egy fontos üzenet. Nagyon köszönöm minden jelenlévő partnernek, akik szimbolikus, de mégiscsak fontos szövetségeseink abban, hogy Budapestet még zöldebbé és még innovatívabbá tegyük.” 

Szamosközi Péter, a Morihana Kft. igazgatója jelezte, hogy tagvállalatként nagyon örültek a faültetésre szóló felkérésnek. Fontos, hogy az egyébként nem a nyilvánosság előtt szereplő cégek is tegyenek a környezetért. Ezek ugyanis nemcsak zöld programok immár, hanem egyéni felelősségvállalások is.

További információ:


Kapcsolódó hírek

március 26.

A pénzügyileg legstabilabbak között

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a Morihana Kft. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján vállalkozásunk a magyar cégek azon 9,82 %-ába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.

 
április 20.

Minősített üzleti szereplők vagyunk

A Bridge Budapest non-profit szervezet egy átlátható rendszerben objektív kritériumok alapján felismeri és kiválasztja azokat az üzleti partnereket, akik hasonló üzleti kultúrát követnek és jó példaként szolgálnak más cégek számára. Az értékelésük szerinti skálán kaptuk meg a Minősített Üzleti Szereplő címet. Az ehhez kapcsolódó manifesztó olvasható alább.