Swisscham25 faültetés a Népligetben

november 3.
Megosztás

Az idén 25 éves Swisscham Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a születésnapja alkalmából 25 fát ültetett Népligetbe a Főkert szakmai segítségével és a tagvállalatok támogatásából. E közös ügyben egy fa erejéig mi is szerepet vállaltunk.

Swisscham25 faültetés a Népligetben

A jubileumi faültetés célja az, hogy a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara és annak tagjai kifejezzék elkötelezettségüket a környezetvédelem iránt, és egy közös akció keretében együtt tegyenek a fenntarthatóbb jövőért. Az elmúlt hónapokban bekövetkezett járványügyi helyzet a projektet egy nem várt, új jelentéssel ruházta fel: a 25 facsemete nemcsak az elmúlt 25 sikeres évet, hanem az új életet, az újrakezdést és a jövőbe vetett hitet is megtestesíti.

Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke elmondta: a Swisscham Hungary tagjai bebizonyították, hogy külön-külön és együtt is felelősséget vállalnak a természeti értékek megőrzéséért és fenntartásáért. A faültetés másik szimbolikus üzenete az volt, hogy a facsemeték növekedésével együtt a Kamara tevékenysége továbbra is folyamatosan fejlődjön, és a svájci-magyar kapcsolatok aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kiemelte a Swisscham Hungary környezetvédelmi akcióját: „Amikor nemcsak szavakban, hanem tettekben is elköteleződünk a jövő felé, az Magyarországnak is egy fontos üzenet. Nagyon köszönöm minden jelenlévő partnernek, akik szimbolikus, de mégiscsak fontos szövetségeseink abban, hogy Budapestet még zöldebbé és még innovatívabbá tegyük.” 

Szamosközi Péter, a Morihana Kft. igazgatója jelezte, hogy tagvállalatként nagyon örültek a faültetésre szóló felkérésnek. Fontos, hogy az egyébként nem a nyilvánosság előtt szereplő cégek is tegyenek a környezetért. Ezek ugyanis nemcsak zöld programok immár, hanem egyéni felelősségvállalások is.

További információ:


Kapcsolódó hírek

március 8.

Második éve a pénzügyileg legstabilabbak között

A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a Morihana Kft. is, mely második éve a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. Ez alapján vállalkozásunk a magyar cégek azon 9,82 %-ába tartozik, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal.

 
május 11.

Indulunk Az év intelligens vállalata 2021 versenyen

Második alkalommal indulunk a Mensa Hungariqa által megrendezett Az év intelligens vállalata versenyen! A verseny célja az intelligencia népszerűsítése, és az intelligenciával kapcsolatos kutatások támogatása, népszerűsítése.